RECENSIONER

Läs lite av vad som sägs om Styxxs böcker:

sagt om KOMO:

BTJ:

"Temat artificiell intelligens har sällan behandlats så elegant. Läsaren ställs inför filosofiska frågeställningar rörande artificiell intelligens som är både hisnande och aktuella. Samtidigt står Kattarinas engagerande och oförutsägbara öde hela tiden i fokus. Detta gör KoMo till en av de mest briljanta och medryckande sciencefiction-romaner jag läst."

Malin Liedberg, BTJ

LITTERATURMAGAZINET:

"Debuterande Pontus Joakim Olofsson gör ett starkt intryck med science fiction-romanen ”KoMo”, där identitet och identitetsskapande undersöks på ett närgånget sätt."

Läs hela recensionen

SPEKTAKULÄRT:

"KoMo är en ambitiös och välskriven science fiction-historia."

Läs hela recensionen

bookis:

"Författaren skriver en berättelse med flyt ... en välskriven berättelse med en komplex karaktär som söker svar på aktuella förekommande frågor inom genren."

Läs hela recensionen

sagt om HEMLÖS:

fantastiska berÄTTELSER:

"Sammanfattningsvis kan man väl lugnt påstå att jag älskar även denna bok i serien med det underbara namnet Parasollprotektoratet."

Läs hela recensionen

boksmurfen:

"Jag gillar verkligen den här serien och Carrigers sätt att skriva ... Det är omöjligt att inte sträckläsa de här böckerna!"

Läs hela recensionen

tidningen kulturen:

"Gail Carrigers tredje bok om Alexia Tarabotti är precis lika underhållande kvick i vändningarna som de två tidigare i serien."

Läs hela recensionen

Swedish Zombie:

"Steampunkigt så det förslår och med ett språk som lockar till skratt medan det samtidigt är enkelt och lättillgängligt ... Hemlös är tämligen actionspäckad och gillar du Carriger kommer du inte att bli besviken denna gång heller."

Läs hela recensionen

skuggornas bibliotek:

"I Hemlös känns det som att Gail Carriger tagit ett mer fast grepp om handlingen, för nu börjar det hända saker ... För att sammanfatta känns det verkligen inte som att den här bokserien håller på att tappa fart, utan tvärtom som att den blir bättre och bättre efterhand. Jag ser fram emot de kommande delarna ... Nästa bok nu på en gång, tack!"

Läs hela recensionen

sagt om DEN MÖRKA STADEN:

ikon 1931:

"Den tredje, och avslutande, delen i Ryans zombieapokalyps införlivar förväntningarna. Hon knyter ihop trådarna och drar inte ut på något i onödan. Starkt."

Läs hela recensionen

TIDNINGEN KULTUREN:

"Drivet i boken är bra, det uppstår ett sug som gör det svårt att lägga undan boken. Samtidigt är det en tämligen långsam berättelse, som lägger tyngden på de olika individernas inre tumult och det band som binder dem samman. Det är en berättelse som passar både tonåringar och vuxna."

Läs hela recensionen

BOOKIS:

"Det här är en fantastisk bok, en riktig blandvändare!"

Läs hela recensionen

fiktiviteter:

"Carrie Ryan levererar ... Genomgående för hela serien är att jag känner med karaktärerna, någonting i Ryans sätt att skriva går rakt in i hjärtat på mig och ofta känner jag en rent fysisk känsla av smärta när jag läser om deras utsatthet och ensamhet."

Läs hela recensionen

iheartfantasy:

"Sammanfattningsvis var boken väldigt bra, rätt creepy (på ett bra sätt) och Ryan beskriver väldigt bra och gör världen levande. Trots att jag tycker att den första boken i trilogin var bäst, så var Den mörka staden ändå fantastisk. Jag älskar verkligen slutet eftersom Ryan lyckas knyta samman det till början av första boken."

Läs hela recensionen

skuggornas bibliotek:

"Annah är också den huvudperson i de tre böckerna som jag tycker mest går in i hjärtat på en som läsare ... Den mörka staden är absolut en värdig avslutning på en i mitt tycke både bra och intressant postapokalypstrilogi."

Läs hela recensionen

sagt om borde vara dÖd:

in another library:

"Berättelsen är köttig, kladdig, mörk och för nära inpå, både i språk och handling. Den värjer inte undan för verkligheten, hur smutsig eller otrevlig den än är. Borde vara död är skräck som jag vill ha den: fylld med monster som inte kan bortförklaras som onda, där inget är svart och vitt, utan lyckliga och prydliga slut, och fylld med äckel som kryper i skinnet och tar sig in (bokstavligen i Isas fall, till och med). Det är utan tvekan något av det bästa som producerats i Sverige i skräckväg."

Läs hela recensionen

Socialistsimon:

"Eggert skriver engagerande diskbänksmagi. Det Göteborg som Eggert målar upp är ett Göteborg som uteliggaren ser det. Nerifrån, genom stängda dörrar, låsta galler och från rotlöshet och utsatthet ... Det finns inga ursäkter; Läs den här boken! Gör det nu."

Läs hela recensionen

bokstÄvlarna:

”Borde vara död visar tydligt att Eggert är en av Sveriges allra vassaste fantastikförfattare. Det är mörkt, rått och angeläget. Inget för den som vill ha sin fantastik mjuk och fluffig och fylld av glittrande vampyrer, med andra ord. Men för oss andra är det något av det bästa du kan läsa just nu.”

Läs hela recensionen

bokoholist:

”Att kunna leverera något som osar så mycket socialt patos utan att ta i från tårna, utan att snuttifiera och utan att falla för frestelsen att måla allting svart-vitt, är mycket värdefullt.”

Läs hela recensionen

ikon 1931:

"Borde Vara Död är ännu en spännande bok från Styxx Fantasy där vardagsrealism och övernaturliga kusligheter blandas. Pål Eggert skriver bra och att han dessutom arbetar med hemlösa och missbrukare till vardags ger en större tyngd i beskrivningarna som tillför berättelsen extra djup och skärpa."

Läs hela recensionen

Feuerzeug:

"Du hoppas att han skriver en till bok, som förklarar mer. Du glömmer aldrig de känslor som steg till ytan, när du läste Borde vara död."

Läs hela recensionen

catahya:

”Det här är en spännande historia med karaktärer som känns trovärdiga och som man får lust att läsa mer om.”

Läs hela recensionen

swedish zombie:

"Pål Eggerts senaste roman är ett välskrivet stycke urban fantasy som med kraft visar att genren utan svårigheter kan rymma angelägna berättelser. Likt bokens insekter myllrar bokstäverna över sidorna och ger liv åt ett dystert Göteborg."

Läs hela recensionen

BTJ:

"Vid sidan av sitt författarskap arbetar Pål Eggert med missbrukare och hemlösa. Detta lyser igenom i hans tredje roman Borde vara död, som utspelar sig bland samhällets nedre skikt i Göteborg. Bokens huvudpersoner Sebastian och Isa träffas när hon flyttar till det boende för utsatta där han jobbar som socialarbetare. Isa lever på att suga själarna ur de trasiga och neddekade individer hon träffar på samhällets botten, men när hon ger sig på de andra i boendet ingriper Sebastian. Han besitter själv magiska förmågor och bestämmer sig för att försöka hjälpa både Isa och hennes potentiella byten. Eggerts bakgrund inom social resursförvaltning ger en dimension av trovärdighet som är ovanlig i den här sortens litteratur. Karaktärerna är mångfacetterade och väl utarbetade, utan att bli arketyper. Författaren tecknar ett fascinerande möte mellan övernaturliga varelser och svensk storstadsslum som samtidigt rymmer en medryckande historia. Välskrivet och fräscht."

fiktiviteter:

"Summa summarum. Jag gillar urban fantasi. Borde vara död är en bra bok i genren. Läs den!"

Läs hela recensionen

SAGT OM chanslÖs:


Mittimellan:

"Ja, den här serien har verkligen blivit en favorit. Jag älskar den och alla borde läsa den. Helst typ nu."

Läs hela recensionen

fantastiska berÄttelser:

"Under loppet av några få dagar har jag nu läst ut Själlös och Chanslös av Gail Carriger som är första och andra delen av Parasollprotektoratet (försök säga det snabbt tio gånger i följd). Och vad kan jag säga mer än att jag är helt förälskad. Det här är böcker när det är som bäst."

Läs hela recensionen

tidningen kulturen:

"Gail Carriger har återigen skrivit en humoristisk, fartfylld och härligt djupdykande artonhundratalsskildrande bok."

Läs hela recensionen

bokmalen:

"Jag öppnar andra boken, Chanslös, och det tar inte många sidor innan jag inser att jag inte kan värja mig. Läsningen blir en ren njutning ... Det här är rappt, roligt och spännande. Jag gillar det verkligen och ser egentligen bara ett fel med boken - den tar slut! "

Läs hela recensionen

Liijobooks:

"Dessa böcker har härliga karaktärer, humor och alltid något mysterium som måste lösas. Sidorna bara flyger iväg när man läser, och jag verkar aldrig kunna tröttna på att befinna mig i Alexia Tarabottis värld."

Läs hela recensionen

VÅR BOKVÄRLD:

"Efter att nu ha läst ut två delar av serien har jag undermedvetet sorterat in Parasol Protectorate-böckerna i samma kategori som Damernas Detektivbyrå och Terry Pratchetts böcker. Dessa tre har utifrån inte så mycket gemensamt, men förutom att de alla har riktigt starka kvinnliga karaktärer så är de även fulla med humor. Och jag älskar det!"

Läs hela recensionen

swedish zombie:

"Changeless tar vid där Själlös, Carrigers debutbok om Alexia Tarabotti slutar, och det finns så många sympatiska drag i den här serien ... Så vi har alltså steampunk och varulvar och vampyrer i en aromatisk soppa, toppad med den själlösa Alexia, vars främsta övernaturliga drag är att hon förmänskligar tidigare nämnda väsen. Storyn är kanske inte det allra mest väsentliga i CARRIGERS böcker om Alexia, utan det är själva framställningen av miljöerna, de högdragna och vassa dialogerna och alla beskrivningar av gadgets och outfits som gör att detta sticker ut."

Läs hela recensionen

bokpandan:

"Jag kan  inte göra något annat än älska den, Alexia är fortfarande så otroligt fyndig och kvick och hennes Lord Maccon är helt underbar. Trots att en stor del av boken utspelar sig på ett flygskepp så blir det inte trist någon gång. Rekommenderas till alla, så fantastisk är den (och Själlös)."

Läs hela recensionen

bookis:

"Boken är intressant läsning och en stor del av romanen är skarp, kvick och väldigt underhållande."

Läs hela recensionen

Malins hÖrna:

"Denna boken var lika händelsefull som den första och slutade med en riktig cliff-hanger. Så jag hoppas biblioteket tänker leverera del 3 till mig snart! "

Läs hela recensionen

maddies bokblogg:

"En helt fantastiskt bok!"

Läs hela recensionen

sagt om midnattsgrÄnden:

Pocketlover:

"Jag medger det. Efter tre böcker är jag fast. Jag kommer att läsa ALLA böcker i Morganville-serien om så Rachel Caine kommer att skriva dem i all tid och evighet (nu är del 13 snart färdigskriven). I den här boken blir det riktigt tajt tycker jag och min nyfikenhet väcks."

Läs hela recensionen

Bookis:

"Berättelsen i den tredje boken fortästter i en rasande takt, håller läsaren uppslukad från första sidan och rätt igenom till berättelsens cliffhanger slut."

Läs hela recensionen

petras bokblogg:

"Midnattsgränden är precis som sina föregångare en snabbläst och mycket spännande bok ... Handlingen är jättespännande och händelserik. Flera överraskningar jag inte såg komma, och slutet var riktigt oväntat, och jag är nyfiken på vad som kommer att ske nu ... jag väldigt mycket om Midnattsgränden. Handlingen är superb från första till sista sidan och sidorna vänder sig själva. Jag längtar redan efter nästa bok."

Läs hela recensionen

skuggornas bibltiotek:

"Vampyrerna i Morganville är en av de bästa YA-serierna just nu."

Läs hela recensionen

LÄSA BÖCKER:

"Den här boken speglar en annan version av vampyrer än hur Stephenie Meyer gör. Vilket jag tycker är bra. Jag har tröttnat på Twilight nu. I den här serien händer det hela tiden något nytt. Det blir aldrig en sån där seg tråkig period av boken som man verkligen inte vill läsa. Här spinner det på hela tiden."

Läs hela recensionen

tessans bokblogg:

"Precis som bok nummer ett och två så är detta en självklar fullpottare. Det är enkelt att komma in i historien och jag är fast från början. Språket är väldigt enkelt och karaktärerna är lätta att fatta tycke för ... Jag ser väldigt mycket fram emot nästa bok. Vet inte riktigt när den kommer ut på svenska men jag ska hålla mina ögon och öron öppna. Detta är en serie som jag måste veta hur den slutar. Jag ser fram emot att växa upp med Claire!"

Läs hela recensionen

SAGT OM SÄRSKILD:

btj:

"Jag väntar otåligt på nästa del."

expressen:

"Unga Udda är lite som urban fantasy-genrens Lisbeth Salander, både verklig och fantastisk. Kvinna och identitetssymbol för säkert hur många unga – fantasirika och sära – kvinnor som helst; och nog även män."

Läs hela recensionen

catahya:

"Det jag verkligen gillar med Särskild – samt föregångaren Udda Verklighet – är hur väl Nene Ormes har lyckats interagera den sära världen med svensk stadsmiljö, allt ifrån vilka djur hamnskiftarna förvandlas till och de övriga säras förmågor, till deras mötesplatser och liknande. Det är urban fantasy av klassiskt snitt, och det är väldigt trevligt med svensk sådan som omväxling."

Läs hela recensionen

flickan och bÖckerna:

"Jag tyckte att boken levde upp till vad förväntningar jag hade och lämnade mig med en känsla av förväntan inför nästa del."

Läs hela recensionen

bokguldet:

"Jag gillar Nene Ormes böcker om Udda, kanske mest för att hon tar vår vanliga värld och tillför en helt annan, mer magisk plats i den, där vad som helst kan hända. De Sära i hennes böcker blir som nutidens version av gamla älvor och häxor."

Läs hela recensionen

boknea:

"Jag älskar verkligen den här gömda världen som Nene Ormes uppfunnit ... Spänningen låg alltid på topp. Även om det inte var något stort och viktigt som hände hela tiden så kunde jag ändå inte sluta läsa."

Läs hela recensionen

bibliopepe:

"I min recension av Udda verklighet skrev jag att Nene Ormes lyckas få till den där ogreppbara kvaliteten som bäst uttrycks med ”jag ska bara läsa ett kapitel till”. Det är glädjande att se att hon får till det även i den andra boken. För jag biter mig fast och det krävdes avsevärd viljestyrka för att jag skulle lyckas lägga den ifrån mig och sova."

Läs hela recensionen

Bokhora:

"Ännu mer tycker jag nu om Nene Ormes sära Malmö. Jag tycker mycket om de hamnskiftare som Udda träffar i ”Särskild” och om Hemming och jag funderar en hel på Daniel och om han har några förmågor. Med det långsamma berättandet som Ormes anammar i ”Särskild” är det som upplagt att bli en lång bokserie det här. Udda är precis i början av att lära sig hantera sin förmåga och att bekanta sig med den sära världen och det är med andra ord även läsaren."

Läs hela recensionen

sirius kista:

"Särskild, som ju är uppföljaren till Udda verklighet, är en bok jag längtat efter länge, och inte blev jag besviken. Udda veklighet kan man kanske kalla för en prolog, det är i Särskild som serien börjar på riktigt. Del två är ännu bättre än del ett och jag kan inte komma på något negativt att skriva om boken. Man fångas direkt och sen släpper Ormes inte taget om en förrän efter sista punkten."

Läs hela recensionen

Ystads allehanda:

"Nene Ormes blandar fantasi med verklighet, nutid med historia, realism med myter, sagor och sägner, både i sina böcker och i sitt dagliga liv. Hennes urban fantasy-berättelser blir en lovsång till de(t) sära, annorlunda och udda. Romanerna lovsjunger fantasin, poängterar varje människas rätt till sin fantasi och dess betydelse för individens verklighetsuppfattning. Ja, överlevnad."

Swedish zombie:

"Nene Ormes har fångat mig med sina böcker och med Särskild tar hon ett fastare grepp om sina läsare. Allt fördjupas, både karaktärer, intriger och miljöer och det gör allt så mycket mer intressant."

Läs hela recensionen

Pocketlover:

"Jag gillade verkligen första boken, Udda verklighet, men jag måste säga att Särskild är mycket bättre ... Jag hoppas verkligen att det blir en tredje bok. Hon måste skriva en trea, annars dör jag. Och dessutom har Nene Ormes nu två gånger om visat att hon är drottningen av svensk urban fantasy! Så det smäller om det!"

Läs hela recensionen

En bokcirkel fÖr alla:

"Nene Ormes har inte bara skapat en ny värld, ett annat Malmö utan även en starkt kvinnligt hjältinna som jag kommer att fortstätta följa så långt och länge det går. Både ”Särskild” och ”Udda verklighet” är välskrivna och flyter fint i språket."

Läs hela recensionen

GlasÖgonorm:

"Särskild är en värdig uppföljare till Udda verklighet. Nene Ormes språk känns säkrare och vissa passager läser jag om flera gånger, för att uppleva den svindlande känslan av ett annat liv som pågår vid sidan av oss ordinär."

Läs hela recensionen

KvÄllsposten:

"Udda är lite som urban fantasy-genrens Lisbeth Salander, både verklig och fantastisk. En ung kvinna och människa i sig och en identitestsymbol för säkert hur många unga – fantasirika och sära – kvinnor (och nog även män) som helst."

Läs hela recensionen

Aftonbladet, Malin Krutmejer:

"Malmö är inte riktigt detsamma efter Nene Ormes suggestiva fantasyromaner. Men fingertoppskänsla förhöjer hon doften av sand och tång, fåglarna mitt i stan, blåsten, mixen av folk, de innebodda krogarna och resterna av något rått industriellt. Sedan placerar hon kaxigt ett orakel i en lägenhet högst upp i Turning torso, låter Malmöfestivalen bli ett eldorado för jagande människohundar och ser en mänsklig blick i ögonen på de kråkfåglar som samlas i enorma flockar på stadens hustak ... Särskild slutar i ett maffigt upplägg för en tredje bok. Jag kommer kasta mig över den."

SkÅNSKA DAGBLADET:

"Det är fascinerande att läsa om den parallella festival som pågår samtidigt som Malmöfestivalen, de säras festival, en tid för uppgörelser, slagsmål och lojalitetsbyten som man gärna skulle vilja kliva in i på riktigt. Den är inte bara våldsam, den är karnevalsmagisk, drömsk och tidlös också."

Läs hela recensionen

göteborgs-posten:

" Ormes visar att svenska fantasy är allt annat än provinsiell."

sagt om de dÖdas strand:

Boklyckan:

"Sidorna flyger förbi ... Jag gillar Carrie Ryans sätt att skriva på. En bok att rekommendera. Nu kan jag knappt vänta tills den sista och avslutande delen i Carrie Ryans nagelbitande zombieapokalyps ges ut på svenska."

Läs hela recensionen

BTJ:

"Stämningen i den postapokalyptiska världen skildras skickligt ... språket är enkelt att följa, välkomponerat och tar oss på djupet ner i huvudpersonens tankar och inre liv ... På så vis lyckas författaren väva ihop typisk tonårstematik som ursprung, identitet och det övernaturliga på ett förtjänstfullt sätt. Slutresultatet är en spännande och mörk framtidsskildring med substans."

fiktiviteter:

"Vissa böcker läser sig själva. De dödas strand är 400 sidor som liksom bara smälter bort på några timmar. Den där sortens läsning som får en att vilja läsa varje ledig stund ... Helt enkelt allt man kan önska sig av en bok.."

Läs hela recensionen

pocketlover:

"Jag tycker verkligen att det är en riktigt bra uppföljare ... Och scenen i slutet som spelas upp på näthinnan när jag läser – The Walking Dead släng er i väggen, säger jag bara!."

Läs hela recensionen

swedish zombie:

"Det är en välkomponerad berättelse med ingredienser av både romance, skräck och fantasy."

Läs hela recensionen

ikon 1931:

"De Dödas Strand är en stark andra del av tänkta tre. Välskrivet och spännande och passar både yngre och äldre läsare. Klart spänd på hur det kommer sluta."

Läs hela recensionen

Bookis:

"De dödas strand är en underbar och känslomässig bok om att växa upp, göra svåra val, konfrontera sina rädslor och samtidigt ta reda på vem man är och vad man vill. Redan från första sidan känner jag med Gabry, särskilt i de svåra situationer hon ställs inför. Jag tycker om hennes kamp för att hitta sin egen identitet och kampen i den svåra kärleken - att välja barndomsvännen eller den mystiska främlingen. Boken är mycket läsvärd, spännande och hjärtskärande. Rekommenderas!"

Läs hela recensionen

sagt om sjÄLLÖS:

Boklyckan:

"Varför, om jag får fråga, varför har jag inte läst den här förut!? Den är helt underbar, en blandning av det bästa. Det är fantastiska karaktärer, varulvar, vampyrer, parasoll, sarkastiska kommentarer, mysigt språk och sticker verkligen ut från det mesta jag har läst."

Läs hela recensionen

poplight:

"Jag har en ny förälskelse. Hon heter Gail Carriager. Hon måste vara en helt underbart fascinerande människa som skriver så himla kul om Alexia Tarabotti i Själlös! Vilken underbart rolig debutroman! Det är som en blandning av viktorianska deckare (tänkt Sherlock holmes) med övernaturliga inslag, te dimma och zeppelinare, och PG Woodehouse och Jane Austen som ironiskt kommenterar sin omgivning, alt kryddat med Dickens roliga namn."

Läs hela recensionen

arboga tidning:

1800-talet var en spännande tid på många sätt ... här kryddas dessutom med Jane Austen-anda och P.G. Woodhouse-humor samt varulvar och vampyrer ... rekommenderas alla åldrar, från tonåringar och uppåt."

Lotta Holmlund, Lokaltidningen Stenungsund

"Om du älskar den sammetsaktiga stämningen från 1800-talets Londom så är detta boken för dig. Gillar du dessutom romantik, varulvar och gotik så har du en riktigt underbar läsning framför dig! … Färgstark, rolig och fartfylld spänning!"

drömbiblan:

"Övermänniskor, varulvar och vampyrer! Behöver en bok innehålla mer? Nej, inte när den är skriven av författarinnan Gail Garriger."

Läs hela recensionen

ÖP:

"Denna bok är en mix av olika saker och jag blev helt förtjust. Jag hade hört en del om steampunk innan jag började och denna fick mig verkligen att vilja läsa mer. En bra alternativ historiebok är alltid rolig att läsa."

Läs hela recensionen

TIDNINGEN KULTUREN:

"Gail Carriger har skrivit en mycket underhållande bok, fylld av stämningsfyllda scener, spännande action och kvicka konversationer. Resultatet är en bok man har svårt att lägga ifrån sig och ofta skrattar åt."

Läs hela recensionen

BEAS BOKHYLLA:

"Gail Carrigers debut Själlös kan lätt sammanfattas med ett enda ord: FANTASTISK!!
Fantastiskt rolig, fantastiskt kvick och fantastiskt romantisk."

Läs hela recensionen

Sirius kista:

"Boken är välskriven och genomtänkt och jag älskade den! Jag vill läsa fortsättningen nu! Själlös rekommenderas rykande hett till tonåringar och vuxna! Gå och genast och köp den eller låna den på ditt bibliotek!"

Läs hela recensionen

bookis:

"Viktoriansk romantik kombineras smidigt med urban fantasy och historia. Resultatet är kanske den mest orginella fantasyroman som jag har läst på länge ... Själlös är en annorlunda, originell, underhållande och rolig bok full av vampyrer, varulvar och en massa tedrickande. Rekommenderas!"

Läs hela recensionen

BOKMALEN:

"Jag hade ärligt talat skitroligt."

Läs hela recensionen

HUNDÖRA:

"Det är svårt att inte förälska sig i de härliga karaktärerna."

Läs hela recensionen

SWEDISH ZOMBIE:

"Hjältinnan är frispråkig, stark och egensinnig och har en egenskap som inte vanliga människor har. Språket är slagkraftigt och förankrat i den miljö de befinner sig i. Kärleksförbindelserna är passionerade och rätt explicita (trots Jane Austen-draget) Det finns en humor som tilltalar mig mycket. Jag gillar boken skarpt."

Läs hela recensionen

UNT:

"Gail Carrigers roman har placerats i kategorin ”steampunk”, en subgenre till fantasy och science fiction. Själlös är lite som att läsa en Jane Austen-roman som körts i en mixer på full effekt, tillsammans med en dos av vampyrserien True blood."

Läs hela recensionen

Bokvarg:

"Åh squash. Hur bra får en bok bli egentligen? Jag vet inte hur det är möjligt men den här boken fick mig att garva, sucka, drömma mardrömmar och bli kär."

Läs hela recensionen

vÄrldens bÄsta bok:

"Själlös av Gail Carriger är som en riktigt härligt lyckad blandning av Jane Austen, Sherlock Holmes (de nya filmerna med Robert Downey Jr och Judd Law) och True blood. Låter det märkligt? Det var det, men ååå så bra!"

Läs hela recensionen

vÅr bokvÄrld:

"Helt fantastisk. Jag njöt verkligen av att läsa den här boken. Miljöbeskrivningarna är fantastiska, jag har inte befunnit mig i vår hyreslägenhet på Ålidhem i Umeå när jag läst den här boken, jag har på riktigt befunnit mig i 1800-talets London, iklädd en ytterst modern och obekväm klänning och en tekopp i handen."

Läs hela recensionen

Bokpralin:

"Tonen är humoristisk och boken är stundtals lite pladdrig. Men känslan av det viktorianska London finns där och man dras lätt in i den skruvade världen och man blir sjukt sugen på att dricka te och äta scones! Vampyrer och varulvar är snarare mysrysiga än läskiga, och spänningen mattas av det faktum att den är humoristiskt skriven. Det farliga och hotfulla känns aldrig riktigt spännande. Trots det är det en härlig läsupplevelse och en bok man kan läsa på kvällen utan att drömma mardrömmar!"

Läs hela recensionen

SAGT OM DÖDA FLICKORS DANS:

litteraturmagazinet:

"Jag satt som på nålar genom hela den här boken. Jag kunde knappt sluta läsa när jag väl kommit in i den. Som tur var sammanföll läsningen av den här boken med att jag fick feber och hosta, vilket gjorde att jag inte BEHÖVDE sluta läsa heller."

Läs hela recensionen

Bokslukerskan:

"Boken var jätte spännande och allt hände i andra boken. Den var spännande, rolig, läskig och lite sexig. Så nu lääääääääääängtar jag efter sista boken! (dregel dregel) Poäng: 5 stjärnor av 5."

Läs hela recensionen

tidningen kulturen:

"En fängslande berättelse början från första sidan på den här boken och den blir bara bättre och bättre ju längre man läser ... Rachel Caine blandar intressanta miljöer med minst lika intressanta karaktärer. Handlingen är sällan vare sig långsam eller händelselös och på ett välskrivet sätt beskriver hon dessutom den spännande fysiska upptäcktsresan som sex innebär för en tonårstjej ... Tempot är snabbt och handlingen drar in läsaren i en riktig sträckläsning."

Läs hela recensionen

BEAS BOKHYLLA:

"Vampyrerna i Morganville hör enligt mig till de bättre ungdomsserierna som utges på svenska just nu. Till hösten kommer fortsättningen på kampen för överlevnad i ett samhälle som styrs av uråldriga vampyrer. Jag ska garanterat att läsa den, ska du?"

Läs hela recensionen

pocketlover:

"Boken är minst lika rapp och snabbläst som ettan. Det är en sådan bok som man inte kan sluta läsa när man väl börjat ...Döda flickors dans alltså. Läs på egen risk för det är lätt att bli lite beroende."

Läs hela recensionen

recenzion:

"Så sammanfattning: Det här är en bok för alla er som tycker om vampyrer och spänning, men även drama och en bit romantik. Det här är en lysande bok."

Läs hela recensionen

ikon 1931:

"Högt tempo och lagom spänning. Visst känns liknelsen med Twilight fortfarande aktuell men det är betydligt mer drag i Morganville ... Del tre kommer till hösten. Jag kommer läsa även den…"

Läs hela recensionen

LÄSA BÖCKER:

"Jag tycker att boken var riktigt bra och jag var helt uppslukad av boken. Längtar tills nästa del kommer ut i höst. Rekommenderar boken starkt!!!"

Läs hela recensionen

bokÄlskarinnan:

"Är du tjejen/killen som gillar romantiska, spännande och något som har med vampyrer att göra så får du verkligen inte missa denna otroligt bra bokserie. Jag verkligen älskar Twilight bokserien men nu har jag nog verkligen hittat en bokserie som jag gillar lite mer än Twilight, om det ens är möjligt."

Läs hela recensionen

SWEDISH ZOMBIE:

"Rachel Caine fortsätter sin berättelse i samma ton som hon angav i den första boken. Förskräckliga saker har hänt och kommer att hända. Men det är hela tiden också mysigt.""

Läs hela recensionen

BEROENDE AV BÖCKER:

"Äventyret bokstavligen rasar vidare."

Läs hela recensionen

TRÖST FÖR ETT KNYTT:

"Jag hade höga förväntningar på Döda flickors dans eftersom jag tyckte väldigt mycket om ettan i serien, d.v.s Glashuset. Höga förväntningar brukar betyda tt det är hög risk att bli besviken, men inte den här gången. Glashuset är en mycket bra bok. Döda flickors dans är ännu bättre!"

Läs hela recensionen

Boklyckan:

"Den här serien är både spännande och lättläst, något jag tycker är väldigt bra eftersom det betyder att i princip alla kan läsa den. Jag uppskattar att det är väldigt mycket flyt i läsningen, fast det kan ju dock vara lite surt när boken plötsligt tar slut, och det tar inte lång tid innan den blir utläst. Ja, jag sträckläste den helt enkelt."

Läs hela recensionen

 

SAGT OM GLASHUSET:

BOKBI:

Boken är jätte bra! Det händer något hela tiden och spänningen stiger efter varje kapitel.
Vändningen i slutet gör att man måste läsa nästa bok, detta är helt klart sommarens MÅSTE läsa!! 5/5

Läs hela recensionen

SWEDISH ZOMBIE:

"Den är som gjord för en trettonåring att uppslukas av efter en jobbig skoldag och glömma vardagen en stund. I Caines värld finns det en plats även för de utsatta och de onda får förr eller senare sitt straff. Det är kanske inte särskilt verklighetstroget, men ack så sympatiskt. Och den verklighetsflykten kan nog en flicka på 13-14 behöva ibland."

Läs hela recensionen

BEAS BOKHYLLA:

"Glashuset är en riktigt bra ungdomsbok. Det är riktigt skönt att läsa om lite elaka, farliga och blodstörstande vampyrer för en gångs skull."

Läs hela recensionen

BOKLANDSKAP

"Det är spännande, och författaren lyckas bygga upp stämningar (både hotfulla och mysiga) på ett trovärdigt sätt. Jag gillar huvudpersonen Claire, det är kul att hon är så smart, och så väldigt fokuserad på studier."

Läs hela recensionen

TIDNINGEN KULTUREN:

"Det är en ungdomsroman med en fartfylld dialog som möter läsaren, karaktärerna känns typiska för dagens moderna ungdomslitteratur men ändock trovärdiga. Detta är ännu en vampyrroman som rider på ”Twilight-vågen” men den är av en mer lättillgänglig natur och inte lika storslagen och episk i sitt berättande. En berättelse för den som vill leva sig bort i en värld som inte är för olik vår egen men där obehagliga och spännande inslag färgar vardagen."

Läs hela recensionen

BOKHYLLAN:

"Trots de höga förväntningarna, så blev jag glatt överraskad. Glashuset är en lättsam och underhållande bok med sköna karaktärer ... Skönt med vampyrböcker som inte är exakt som alla andra."

Läs hela recensionen

BOKÄLSKARINNAN:

"När jag läste om boken hade jag höga förväntningar på den eftersom jag älskar Twilight och jag blev inte besviken på just denna boken ... jag tycker verkligen att ni som älskar vampyrer och så ska läsa denna för jag tror ni kommer gilla den här boken."

Läs hela recensionen

BOKMALEN:

"Jag var tveksam till om konceptet skulle kunna fungera ytterligare en gång, men det gör det. Boken är fartfylld med en rapp dialog och en handling som på flera plan skiljer sig från dess konkurrenter/kollegor. Det viktigaste skillnaden är att den här boken är befriande skön från smetigt drypande sexuella anspelningar. Här är vampyrerna onda och människorna måste antingen lyda dem eller kämpa mot dem. Det funkar!"

Läs hela recensionen

BOKMAMMA:

"Jag gillar Glashuset. Den blir inte tråkig och jag funderar ständigt om de olika karaktärerna är vampyrer. Vem är ond och vem är god?"

Läs hela recensionen

CHARLAINE HARRIS:

"En första klassens berättare."

RICHELLE MEAD:

"Spännande, sexigt och roligt. De här böckerna är beroendeframkallande. En av mina absoluta favoriter bland vampyrserierna."

SCHOOL LIBRARY JOURNAL:

"Som Twilight, men med mer bett."

the best reviews

”En laddad och trollbindande övernaturlig uppväxthistoria.”

YA READS

“Förutom att det är fängslande, actionfylld fantasyläsning så belyser boken en del problem som tonåringar över hela världen kan relatera till."

SAGT OM DE VASSA TÄNDERNAS SKOG:

Thecurioscaseofthebooks:

"Boken är fruktansvärt välskriven och det finns citat svidande vackra. Trots att det är den första kärleken, med alla helvetens kval det innebär, blir det aldrig banalt /.../ Att Styxx förlag gjort ett så bra jobb med omslag, översättning och layout skadar verkligen inte heller. Jag kommer å det snaraste behöva införskaffa boken för att stilla ha-begäret. Och jag hoppas innerligt att de skyndar sig att översätta fortsättningarna i denna kommande trilogi och att de blir minst lika betagande."

Läs hela recensionen

BOKHORA:

"Jag gillar den skarpt. Zombiesar är verkligen the shit."

Läs hela recensionen

BOOKLOVER:

"Åh vad jag ändå tycker om det här boken och Marys berättarperspektiv ger så mycket. Det är spännande och det är kärlek och det är drömmar och jag vill har fler zombieböcker, nu tack."

Läs hela recensionen

BOFINK:

"De vassa tändernas skog är ruggigt bra [...] Boken är en riktig pärla om utmaningar, att våga utmana det okända och ta det första steget [...] Läs, läs, läs!"

Läs hela recensionen

IKON1931:

"De Vassa Tändernas Skog är en historia om överlevnad, mod och valmöjligheter. Oväntat bra är det dessutom."

Läs hela recensionen

BOKNEA:

"Den här boken var en väldigt bra dystopi, med alla de rätta ingredienserna för spännande läsning. Ingenting var vad det såg ut som från början och ända till sista sidan satt jag och gissade hur det skulle sluta."

Läs hela recensionen

TIDNINGEN KULTUREN:

"Du är bosatt i en fullständigt isolerad värld. Där allting utanför en skarpt markerad gräns är en säker död. En hemlig sammanslutning sitter inne med monopol för berättandet om sanningen om världen."

Läs hela recensionen

FIKTIVITETER:

"Det här är en trilogi som jag faktiskt knappt kan vänta tills jag får följa till slutet."

Läs hela recensionen

BEROENDE AV BÖCKER:

"Jag tycker fruktansvärt mycket om den här boken."

Läs hela recensionen

Charlaine Harris, fÖrfattare:

”En enastående bok.”

Publishers Weekly:

”Marys observanta, omsorgsfulla berättarröst drar in läsaren i en ruggig men gripande historia om överlevnad och människans ändlösa förmåga att hålla ut ... nydanande och fängslande.”

The Times:

”Så fängslande att man vågar påstå att zombier kanske är de nya vampyrerna.”

The Australian:

”Carrie Ryans häpnadsväckande debutroman är en av de bästa böckerna inom spekulativ fiktion på senare år.”

Booklist:

”… påminner om genrens stora förebild, George Romeros film Night of the Living Dead from 1968 … Ryans vision är ruggig men inte överdrivet blodig: hennes sätt att blanda romantik med köttätande gör att hennes bidrag till zombiegenren sticker ut.”

The Financial Times:

”De vassa tändernas skog är originell, gripande och rik på metaforer. I en marknad som svämmar över av zombies sticker den ut som en levande varelse bland reanimerade lik.”

Melissa Marr, fÖrfattare:

”Att öppna De vassa tändernas skog är som att glänta på Pandoras ask: ett suddigt mörker och en liten bit av rent hopp rinner ut. Det här är en vackert skapad, kraftfull roman som får dig att fortsätta läsa. Jag gillade den verkligen!”

The Guardian:

”Vad som gör det här så fängslande, förutom det vackra språket, det underbara tempot och de smarta vändningarna, är balansen mellan Marys drömmar och vetskapen om den ondska som ständigt omgärdar byn. För en gångs skull är upphaussningen av en bok inte överdriven. De vassa tändernas skog går inte att lägga ifrån sig.”

Sci-Fi Now:

”Mycket rekommenderad läsning.”

sagt OM LEGEND:

IKON1931:

"Nu har denna klassiska skräckberättelse fått en ny ärlig chans via spännande uppstickaren Styxx Fantasy ... Legend är ett självklart läsval i sin genre."

Läs hela recensionen

DAST MAGAZINE:

En gammal klassiker från 50-talet i en ny förpackning. Boken är av samma årgång som jag, men känns vital och skräckinjagande fortfarande ... Det här originalet, översatt av Lisa J Isacsson, är ett välgjort hantverk som är en ren njutning för er som läser amerikanska klassiker på svenska.

Läs hela recensionen

BIBLIOTEKSTIPSET:

"Har du ett öga för skräck, och då särskilt vampyrer, är denna bok ett måste.."

Läs hela recensionen

ENBOKCIRKELFÖRALLA:

"Jag har just läst ut Legend av Richard Matheson - och jag måste kärleksbomba hela boken. Hela alltet."

Läs hela recensionen

EXPRESSEN:

"Före sin tid. Om man lyckas skriva en apokalyptisk framtidsskildring 1954, om en värld som går under på 70-talet, och den fortfarande känns aktuell femtiosex år senare, så har man givetvis lyckats. Jag hade sett Will Smith-filmatiseringen sedan tidigare, men det här är något helt annat och klasser bättre. Geniali...sk upplösning." (5 GETINGAR)

Måns Eriksson, Expressen/GT/KvP Söndag 21/11

"Underhållande och stundtals rysande berättelse. Också filosoferande. Inte konstigt att den hyllats av branschkollegor som Ray Bradbury och Stephen King. Lilla förlaget Styxx gör en kulturgärning som ger ut den på svenska. Lär nog hitta läsare i dessa vampyrtider. Välförtjänt i så fall" (4 GETINGAR)

Irina Halling, Expressen/GT/KvP söndagsbilaga 21/11

BOKHORA:

"Jag hade aldrig gissat att jag skulle tilltalas så av en till vampyrbok . . . Jag vet redan när jag läser ”Legend” att det här är en ny favoritbok och att den kommer att bli omläst (jo, faktiskt) flera gånger."

Läs hela recensionen

KOLLEGA:

"Legend (originalets titel I am Legend) får all annan vampyrlitteratur att framstå som rena Bullerbysagorna."

Läs hela recensionen

dagensbok.com:

"Det har tagit mer än ett halvt sekel, men nu finns det äntligen en snyggt förpackad och väl översatt pocket av I am Legend på svenska."

Läs hela recensionen

BOKSLUKARENS BLOGG:

"Texten är som sagt sparsmakad (för mig är det mycket positivt)och läsaren får nästan läsa mellan raderna för att få en glimt av hur vampyrsjukdomen slog mot mänskligheten, men då och då kommer Roberts tillbakablickar på det förgångna… Det känns så starkt."

Läs hela recensionen

sagt OM UDDA VERKLIGHET:

IKON 1932:

"Nene Ormes slår till med en fängslande storstadsfantasy fylld av ovanliga karaktärer och oväntade vändningar."

Läs hela recensionen

pocketlover:

"Udda verklighet har precis det jag jag vill ha av en bok i urban fantasy genren. Spänning, en lagom blandning av verklighet och fantasi, trovärdiga karaktärer, magiska inslag och nytänk. En bra debut med andra ord."

Läs hela recensionen

BOKNEA:

"Vilken bok! Jag öppnade den med en skeptisk min, stängde den med ett febrilt rop på mer. Jag ville inte att den skulle ta slut. Den högg tag i mig och vägrade släppa förrän sista sidan."

Läs hela recensionen

DAST MAGAzine:

"En härlig debutroman. Det är en jakt på liv och död, det är en spännande stadsskildring. Nenes prosa ”river genom tyg och kött” som vassa klor ... En bok att rekommendera och en författare att bevaka."

Läs hela recensionen

Beneath a steel sky:

"Nene Ormes har precis fattat grejen. Mer än så, hon är grejen."

Läs hela recensionen

CATAHYA.NET:

"Att läsa svensk urban fantasy, som utspelar sig i Sverige, är uppfriskande. Det är också riktigt, riktigt bra urban fantasy med allt vad en roman inom denna genre ska innehålla. Författarinnan har också undvikit tråkiga klyschor och boken andas originalitet. Det är utan tvekan bland det bästa jag läst inom urban fantasy-genren. Den är intensiv, fantasifull och välskriven med karaktärer som fångar intresset, på olika sätt. Dessutom är den otroligt snygg."

Läs hela recensionen

billingska bokhandeln

"Nene Ormes bok Udda verklighet är en riktigt, riktigt bra bok som utspelar sig i Malmö. Det här är en bok jag kan rekommendera för alla som gillar fantasy, coola karaktärer, fantastiska miljöer – jodå, de finns i Malmö – spänning och humor."

Läs hela recensionen

Bibliotekstipset:

"Ormes låter sin fantasybok utspela sig i ett modernt Malmö. Valet är lyckat och det är en mycket underhållande kombination av realistiska miljö och en bitvis orealistisk värld. Som Ormes dock beskriver trovärdigt. Det otroliga behöver nämligen beskrivas trovärdigt för att jag som läsare ska orka läsa. Detta gör att jag har stora problem med genren fantasy egentligen. Men ”Udda verklighet” visar sig vara ett underhållande och välskrivet undantag."

Läs hela recensionen

du Är vad du lÄser:

"Det är skoj att se svensk urban fantasy, speciellt som den inte bara är skriven i Sverige utan även utspelar sig i Sverige. Men framför allt är det kul att den är både bra och välskriven. Den undre världen under Malmö känns genomtänkt, och det känns som om personerna i boken är levande personer. "

Läs hela recensionen

enbokcirkelfÖralla:

"Jag tycker om det faktum att hjälten i boken är en ung tjej. Och att hon har särskilda gåvor. Det här är en bra debut och bra svensk fantasy. Dessutom så är det även extra poäng för omslaget som jag gillar skapt. Och det är så jäkla skönt att läsa bra böcker skrivna av nya unga kvinnliga författare inom en ovanligare genre som urban fantasy. Sånt gör mig glad ... jag väntar med spänning på fortsättningen."

Läs hela recensionen

det vaknande hjÄrtat:

"Udda är en helt fantastisk pärla till bok. Det känns lite som att läsa Neverwhere fast på svenska och placerad i Malmö. Nene har lyckats att skapa en helt unik modern saga som snubblar fram och tillbaka i skymningslandet mellan Faery och vår vardag."

Läs hela recensionen

Boktradition

"Boken är fantastisk på att fånga den sköna gränslandsatmosfären mellan vardag och fantastik, med allusioner på Gaiman och Jim Henson som hjälper till."

Läs hela recensionen

sagt OM SPIRALPORTENS VÄKTARE:

BÖCKER KAN TA DIG DIT DU VILL:

"Den här boken var riktigt spännande och jag ser fram emot fortsättningen, för det här är första boken i en serie om galaxen Spiralen. Serien passar finfint för dig som är 11 år eller äldre."

Läs hela recensionen

FRIDS BOKRECENSIONER:

"Spiralportens väktare" är bra. Redan vid andra kapitlet är jag som uppslukad av handlingen.

Läs hela recensionen

 

 

 

 

GÅ MED I VÅR
FACEBOOKGRUPP:

Styxx Fantasy

Promote your Page too

aktuellt:tidigare utgivning:

.

x

x

x