Många fantasyböcker ges ut av förlag som ger ut allmänlitteratur, men det finns också några förlag som specialiserat sig på fantasy. Personerna bakom de förlagen har ofta ett brinnande intresse för genren och känner till sin marknad. Några av dem fokuserar på att hitta bra böcker från andra språkområden, främst engelska, och översätta till svenska. Andra förlag satsar istället på att ge ut svenska fantasyböcker.

Fantasiförlaget

Ett litet förlag som ger ut böcker inom fantasy, skräck och science fiction. Bland titlarna finns bland annat “En droppe i Rymden” och “Dit du inte får gå”.

Fafner förlag

Precis som Fantasiförlaget fokuserar de på fantasy, science fiction och skräck. De ger ut romaner, noveller och antologier och vill göra böckerna tillgängliga genom att ge ut dem även som e-böcker och ljudböcker.

Seraf förlag

Förlaget startade 2013 och är ett litet familjeförlag med fokus på fantasy. De har i skrivande stund gett ut 17 romaner. De ger ut böcker om magi, fantasi, äventyr, kärlek och spänning.

Undrentide förlag

“Undrens tid är inte förbi” menar förlaget. De ger ut romaner inom fantasy, skräck, magisk realism och historia. Förlaget startade 2011 och ger ut 3-5 romaner per år. “Själahämtaren” är en av deras nyaste böcker.

Sagolikt bokförlag

Det här är ett normbrytande förlag med fokus på barnböcker. Många är inom genrerna fantasy, saga och magisk realism, men de ger också ut allmänlitteratur. Med sagans kraft vill de ifrågasätta och förändra normer. Bland titlarna syns till exempel bilderboken “Prinsessan Kristalla” om en prinsessa som hellre vill vara med smedens dotter än med någon av prinsarna som uppvaktar henne och som står på drakens sida när prinsarna kämpar mot den.

Catoblepas förlag

Catoblepas ger förutom fantasy också ut närliggande genrer, såsom steampunk, dystopi och saga. De vill ge ut böcker som underhåller och berör. Namnet har förlaget fått från ett mytologiskt djur i Etiopien.